Meer resultaten voor ouderen

Actiedomeinen Bijstand aan personen Centra voor nachtopvang van ouderen Gemeenschappelijke Gemeenschapscommissie.
De ouderen die in het rusthuis verblijven in het kader van de nachtopvang kunnen eveneens deelnemen aan deze participatieraad. De beheerders van de centra moeten een leefproject ontwikkelen dat de doelstellingen vastlegt waarmee ze het welzijn en de ontwikkeling van de ouderen willen bevorderen.
Ouderen - Groen.
Groen zorgt ervoor dat alle ouderen de zorg krijgen die ze nodig hebben en stimuleert aangepaste woonvormen waardoor ouderen zo lang mogelijk in de eigen buurt kunnen blijven wonen. Een betere zorg krijg je niet met duizend-en-één regeltjes maar met voldoende mensen rond de patiënt.
ouderen gezondheid.be.
Tuinieren is ideale beweging voor ouderen. 30 minuten tuinieren per dag biedt een mooie combinatie van uithouding en spiertraining en beantwoordt daarmee perfect aan de aanbeveling voor ouderen wat fysieke activiteit betreft. Dat bleek enkele jaren geleden al uit een studie.
VAD maakt alcoholgebruik bij ouderen bespreekbaar - VAD.
Ouderen én intermediairs die werken met ouderen informeren en sensibiliseren over alcohol en ouder worden. Het kan nu met uitgewerkte presentatie en handleiding. Visie op ouderen en alcohol. Deze visietekst kadert het alcoholgebruik van ouderen met enkele cijfers, benoemt de toegenomen impact van alcohol door het verouderingsproces en beschrijft de preventieve aanpak.
ouderen Weliswaar.
SeniorenThuis: cohousing voor kwetsbare ouderen. Kopzorgen verdienen zorg. Vlaamse Ouderenraad lanceert campagne rond geestelijke gezondheid bij ouderen. 1 oktober: dag van de ouderen. Nieuwe richtlijnen bezoek woonzorgcentra. 'Er' bestaat niet één recept voor cultuursensitieve zorg: heb oog voor de meerlagigheid van het individu.
Ouderen - Warme dagen. cross. login. question-circle. search. up-down. vlaanderen-logo. warning.
En als laatste kan je hier nog een document vinden dat dieper ingaat op interne en externe factoren die het risico op hitte-gerelateerde aandoeningen verhogen.Alsook deaandoeningen die een verhoogd risicovormen tijdens warme dagen bij ouderen. pdf bestand WarmeDagen_Leidraad_woonzorgcentra_2021 646 kB.
Zorgverzekering ouderen: advies Consumentenbond. icon-menu. logo. logo_footer. preds. symbol-afrader. symbol-bestekoop. symbol-besteuittest.
Ogen, oren en souplesse gaan achteruit. Veel ouderen kiezen daarom een zorgverzekering met de volgende dekkingen.: Eigen bijdrage voor een gehoorapparaat. Vergoeding voor een bril. Sommige verzekeraars hebben aanvullende zorgverzekeringen speciaal voor ouderen. Oudere betaalt soms meer voor aanvullende verzekering.
Zorgbudget voor ouderen met een zorgnood CM.
Dit geeft je de vrijheid om te kiezen welke zorg en hulp je ermee wil betalen om een zo normaal en aangenaam mogelijk leven te leiden. CM-Zorgkas geeft de betalingsopdracht door op de 24ste van de maand. Zorgbudget voor ouderen met een zorgnood.
Inkomensgarantie voor ouderen Stad Ieper.
Inkomensgarantie voor ouderen. Inkomensgarantie voor ouderen. De inkomensgarantie voor ouderen IGO is een minimuminkomen dat de overheid verstrekt aan 65-plussers die niet genoeg financiële middelen hebben. Om na te gaan of u recht hebt op de IGO, worden uw bestaansmiddelen en die van uw eventuele huwelijkspartner of wettelijk samenwonende in kaart gebracht.
Vlaanderen draait proef met eerstelijnspsychologen voor ouderen - Zorg en Gezondheid.
De eerstelijnspsycholoog richt zich naar ouderen met milde tot matige psychische klachten die op korte termijn hulp nodig hebben en met weinig contacten verder geholpen kunnen worden. Hij start meteeninschattingvan de problematiek en geeft kortdurende zorg in een vijftal sessies.

Contacteer ons